Sağlık Yönetimi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü, Hemşirelik TR/ EN Bölümleri ve İGÜ Gençlik Korosu tarafından düzenlenen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliği 6 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe değerli konuşmacılar Halk Şairi Süreyya KAYA ve Sosyolog Ayla BAĞ katılım sağladı. Ayrıca etkinlikte Bursa’nın Gençleşen Türküler Proje Topluluğu da yer aldı.

Etkinlik Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat MUTUŞ ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri ŞAHİN’in  açılış konuşmalarıyla başladı.

Türk kültüründe kadının yeri ve öneminin vurgulandığı açılış konuşmalarının ardından Sosyolog Ayla Bağ konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey Kahraman Türk Kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözleriyle başladı. Kendisi de Tokatlı olan Ayla Bağ, Yeşilırmak’a rengini verdiğine inanılan, Tokat’ın Niksar ilçesinde geçtiği söylenegelen ve yine efsaneye göre yöre halkının bozulmamış ahlaki değerlerinin kaynağı Kırkkızlar efsanesi ile sözlerine devam etti. Kırkkızlar efsanesinin ardından 8 Mart Dünya Kadınlar gününün özel anlamına binaen Türk kadınlarının başarı öykülerini aktaran ve her bir öyküyle kadının gücünü gösteren Ayla Bağ, gençler ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerini tamamladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği Halk Şairi Süreyya Kaya’nın derin anlamlarıyla insanın yüreğine dokunan şiirleriyle devam etti. Süreyya Kaya, şehir güzellemeleriyle Türkiye’nin dört bir yanının güzelliğini dile getirirken aynı zamanda “Anne” şiiriyle kadının eşsiz, ilham veren, toplumun temeli, güçlü ve gücünün farkında olan bir portresini çizdi. Tüm dünya kadınlarının kadınlar gününü kutlayarak sözlerini bitiren Halk Şairi Süreyya Kaya alkışlarla selamlandı.

Değerli konukların konuşmalarının ardından İGÜ Gençlik Korosu ve Gençleşen Türküler Proje Topluluğu,  Müzik ve Halk Bilimi Uzmanı Erdinç Ertüzün’ün önderliğinde, ülkemizin çeşitli yörelerinden türküler söyledi. Etkinliğe katılan herkesin eşlik ettiği ve adeta bir şölene dönüşen etkinlik eğlenceli dakikaların ardından konuklara plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

8Mart1
8Mart