Hemşirelik

Yüksek hızlı tren sayısının artması sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

Yüksek hızlı trene olan ilgi ve vatandaşların talepleri üzerine yüksek hızlı tren seferlerinin sayısı 10 Eylül’den itibaren 44’ten 56’ya çıkarıldı. 23-29 Eylül Demiryolu Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, demiryolu ulaşımının en önemli özelliğinin sıfır emisyonlu elektrik enerjisi kullanılması olduğunu belirterek, sürdürülebilirliğe katkı sağlandığını ifade etti.

Vatandaşların talepleri üzerine, yüksek hızlı tren seferlerinin sayısı 10 Eylül’den itibaren 44’ten 56’ya çıkarıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yüksek hızlı tren sefer kapasite artışının devreye alındığı 10 Eylül’de günlük 31 bin 651 yolcuyla yolcu taşıma rekorunun kırıldığını açıkladı. 23-29 Eylül Demiryolu Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, demiryolu araçlarının çevre dostu olduğunu ve sıfır emisyonlu elektrik enerjisi kullanıldığını ifade etti.

Haberin kaynağına erişmek için tıklayınız.