Hemşirelik

Spot Işıkları: Gelecekteki Mesleğimi Mezun Öğrencilerden Dinliyorum

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Instagram üzerinden gerçekleştirilmeye başlanan yeni canlı yayın serisi Spot Işıkları’na Hemşirelik Bölümünü tanıtmak amacıyla 7 Ocak 2021 tarihinde Hemşirelik (İngilizce) Bölümü Mezunu Hemşire Esra ACAR konuk oldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) tarafından oluşturulan yeni canlı yayın serisi “Spot Işıkları” mezun öğrencileri konuk ederek meslek hayatı üzerine katılımcılarıyla önemli bilgiler paylaştı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin PEHLİVAN’ın moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında Hemşire Esra ACAR öğrencilik döneminde ve iş hayatında yaşadıklarını paylaştı.

İstanbul Gelişim Üniversite Hemşirelik (İngilizce) Bölümü ilk mezunlarından olan ACAR, bir üniversite hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde görevine başladığını iletti. Öğrencilik ve mesleki dönem arasındaki farklara değinen ACAR, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. PEHLİVAN’ın hemşirelik mesleğini kimlerin seçebileceğine, çalışma alanlarına ve istihdam oranlarına yönelik soruları yanıtlayan ACAR “Hemşirelik mesleğindeki en önemli gereklilikler; sevgi, saygı, hoşgörü, yardımseverlik, çalışkanlık ve güçlü bir merhamet duygusudur. Hastalarımızı bütüncül olarak ele almalı, bakım odaklı düşünmeli ve bu doğrultuda tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Hemşirelik oldukça fazla sorumluluk gerektiren bir meslektir. Her ne kadar mesleğimizdeki iş olanakları oldukça fazla olsa da öğrenciler mesleği istedikleri ve severek yapabilecekleri için seçmelidirler.” dedi.

PEHLİVAN’ın öğrencilere tavsiyelerinin neler olabileceğine dair yönelttiği soruya yanıt veren ACAR “Öğrenciler Hemşirelik mesleğini öncelikle sevdikleri için tercih etmelidirler. İletişim becerileri mesleğimizde oldukça büyük bir öneme sahip. Öğrenciler dört yıllık eğitim süresi boyunca kendilerini geliştirmeli, araştırma yapmalı, uygulamalarla deneyimlerini arttırmalıdır.” dedi. ACAR’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından canlı yayın sona erdi.