Hemşirelik

İstanbul’da kar kalınlığı 50 cm’yi geçti!

Buzlu ve karlı yolda nasıl yürümeliyiz? İşte uzmanından tavsiyeler:

Aniden bastıran yoğun kar yağışı, İstanbul’da birçok bölgede 50 cm kalınlığı geçti. Son yılların en yoğun yağışlarından olan bu fırtına ile birçok araç ve yayalar yolda kaldı.  Yolların buzlanması ile birlikte yayalar için de yolda yürümek tehlikeli bir hale geldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ortez-Protez Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Arslan, ‘’Havaların soğuması ve yağışların artmasıyla birlikte yolda yürümek de zorlaşıyor. Karlı yüzeyler, buzlanma ve karın sıkışması ile daha kaygan hale gelebiliyor. Kış aylarında kayarak düşme sonrası özellikle kalça ve el bileği ekleminde önemli sakatlıklar meydana gelebilir. ‘’ dedi.

ELLERİ CEBE SOKARAK YÜRÜMEK DENGEYİ BOZUYOR!

Kışın soğuk havalarda kıyafet ve ayakkabı seçimi, hem ısınmak için hem de kaygan yüzeylerde düşmeden yürüyebilmek için oldukça önemli. Hareketi kısıtlamadan esnek, korunaklı ve tabanı kaygan olmayan ayakkabıların tercih edilmesine vurgu yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Arslan, ‘’Kış aylarında karlı ve buzlu yüzeylerde yürümek için öncelikle uygun bir ayakkabıya ihtiyacımız var. Kösele ve tabanı düz olan ayakkabılar tercih edilmemeli daha çok bot tarzında tabanı geniş, tırtıklı topuğu yüksek olmayan ayakkabılar tercih edilmedir. Aynı zamanda Kış aylarında yürürken kıyafet seçini de çok önemlidir. Kışın çok dar ve çok kalın kıyafetler tercih edilmemelidir.’’ dedi.

Soğuk havalarda ısınmak için ellerin ceplere sokularak yürüme alışkanlığına da değinen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aydın Arslan, kaygan zeminlerde dengeyi sağlamak için yolda yürürken acele etmeden, elimizde bir şey taşımadan ve cep telefonu ile görüşmeler yapmadan dikkatli ve temkinli hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin detayları için tıklayınız.