Hemşirelik

Dünyanın ilk üniversitesi 'Nisibis Akademisi' belgeselinin galası yapıldı

Mardin'in Nusaybin Kaymakamlığı, Nusaybin Belediyesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) iş birliğiyle kasım ayında 25 öğrencinin yer aldığı film atölyesi tarafından hazırlanan "Nisibis" belgeselinin galası yapıldı.

Nusaybin'de bulunan dünyanın ilk üniversitesi "Nisibis Akademisi" ile ilgili hazırlanan belgeselin galası Mitanni Kültür Merkezi'nde yapıldı. Galada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Nusaybinli keman sanatçısı Yağmur Badur konser verdi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nail Öztaş, Güzel Sanatlar Fakültesi ekibi ile birlikte Nusaybin'de böyle bir çalışma yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Nusaybin'in tarihi ve kültürel mekânlarıyla gezip görülmesi, ziyaret edilmesi, üzerinde çalışma yapılması gereken bir şehir olduğunu ifade etti.

Nusaybin'de bulunan dünyanın ilk üniversitesi Nisibis Akademisi ve Mor Yakup Kilisesi serüvenlerinin bir tesadüf sonucu başladığını ifade eden Öztaş, “Burası muazzam bir yapı. Biz İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak burada bir yandan Nusaybin'in güzelliklerini tanıtmaya, bir yandan da gençlerin kariyerine yardımcı olmak istedik. Bu kapsamda açtığımız film atölyesinde 25 lise öğrencisine üç günlük eğitim verdik. Bu atölyede eğitim alan öğrencilerimiz belki ileride yönetmen, senarist, kameraman veya film projelerinde yer alacaklar. Kurs süresince hocaları kameradan, ışıktan, senaryodan söz ederken gençlerimizin gözlerindeki pırıltıyı görmeliydiniz. Eminim çok güzel bir belgesel ortaya çıktı. Emeğin kendisi çok kıymetli. İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak Nusaybinli gençlerimize her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Haberin detayları için tıklayınız.