Hemşirelik

4. Türkiye Spor Zirvesi gerçekleştirildi

4. Türkiye Spor Zirvesi, 'Spor Bilimlerinde Sürdürülebilir Gelecek' teması ile İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Politikaları Derneği (SPOLDER) iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dünya FairPlay Karikatür ve Fotoğraf Sergisi ile başlayan ve İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Spor Politikaları Derneği’nin düzenlediği zirvede, 'Kadınlar Birlikte Güçlü: Sporla Başaranlar' ve '21. YY’da Spor Yatırımlarının Geleceği' başlıklı oturumlar da gerçekleştirildi. Zirvenin sonunda ayrıca ödül töreni düzenlendi. Türkiye Milli Paralimpik sporcuları Zübeyde Süpürgeci, Hamide Doğangün ve Büşra Ün başarılarından dolayı ödüllendirilirken, ödül alan isimler arasında zirveye konuşmacı olarak katılan Türkiye Milli Futbol Takımı Sorumlusu Hamit Altıntop ve Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan vardı. Yılın Spor Yorumcusu Ödülünü ise Önder Özen aldı.

“KADINLAR OLARAK ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ”

Zirvede ödül alan profesyonel tenisçi İpek Öz, bu tarz etkinliklerin olmasının Türk sporu için yararlı olacağını söylerken, “Çok keyifli ve güzel bir gündü. Umarım seneye tekrar burada olur ve konuşma yapabilirim” dedi.

Sporda kadının hak ettiği yerde olmadığını ama güzel yerlere gelindiğini ve kadınlar olarak çok güzel işler yaptıklarını dile getiren Öz, “Umarım yakın zamanda gerçekten hak ettiğimiz yeri görebiliriz” şeklinde konuştu. Hedefinin ise tenis sporunun önemli turnuvaları olan Grand Slam’lere katılmak ve ilk 100’e girip ilkleri başarmak olduğunu söyledi.

Haberin detayları için
tıklayınız.