Hemşirelik

18 Milyon çocuk risk altında olabilir!

Kullanılmayan elektronik cihazların (e-atık) yasa dışı bir biçimde işlenmesi, Dünya genelindeki çocukların, gençlerin ve anne adaylarının sağlığını riske ediyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Emre Gündoğdu, e-atık maruziyetinden kaynaklı olarak çocukların ve hamilelerin sağlıklarının risk altında olduğunu belirtti.

İçerdiği değerli metal ve madenler sayesinde yeni bir iş alanı oluşturan E-atıklar, uygun olmayan bertaraf etme yöntemleri nedeniyle hem insan sağlığı hem de çevre sağlığı sorunlarına neden oluyor. Dünya Elektronik Atık Günü yaklaşırken, dijital atıkların dönüştürülme faaliyetlerinde ortaya çıkan durumları değerlendiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Gündoğdu, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) dijital atıklardan kaynaklanan toksik tehditlere ilişkin yayınladığı rapora göre E-atık geri dönüşüm faaliyetleri ile sağlık sorunları arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu belirtti.

Haberin devamını okumak için tıklayınız.