Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Yurt Dışında Fizyoterapist veya Ergoterapist Olarak Nasıl Çalışılabilir?

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ) Fizyoterapi Kulübü ve Ergoterapi Kulübü tarafından düzenlenen "Yurt Dışında Fizyoterapist veya Ergoterapist Olarak Nasıl Çalışılabilir?" konulu etkinlikte daha önce yurt dışının birçok yerinde mesleki deneyim kazanmış İstanbul Sağlık ve Teknoloji üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Çoban ile bir araya gelindi.

Farklı üniversitelerden de katılıma açık olan etkinlik toplam 200 katılımcı ile birlikte 2 Ocak 2021 tarihinde online platformdan gerçekleşti.

Günümüzde fizyoterapi veya ergoterapi mesleğinin yurtdışında çalışma şartları ve imkanları ülkemize göre daha çekici gelen öğrenci ve meslek grubuna akıllarına takılan birçok soruyu beraberinde getiriyor.

"Son zamanlarda bana yığınla kişiden bu konuyla alakalı birçok soru yöneltiliyor ve denklik için başvuranların çoğu belgelerini tam anlamıyla hazırlayamadıkları için denklik alamıyor" diyen Osman Çoban gerçekleşen etkinlikte denklik için genel kuralları, çalışma şartları, iş bulma süreçleri vb. bilgileri her bir Avrupa ülkesi için ayrı ayrı sunup seminer sonunda birçok katılımcının sorularına yanıt verdi.

Etkinliğin sonunda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübü Başkanı Şafak Karadağ, yurt dışında fizyoterapist veya ergoterapist olarak çalışma hayali olan katılımcılara ışık tutan Osman Çoban'a katılımlarından ötürü teşekkürlerini sundu.