Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Üniversite ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Sağladığı Olanaklar Nelerdir? ( Bölüm 1)

Eğitim Olanakları

İstanbul Gelişim Üniversitesi, başarılı eğitim kadrosu ile öğrencilerimizin eğitimine yön vermenin yanı sıra, öğrencilerden alınan geribildirimlerde öğretim üyesi-öğrenci iletişimi konusunda her zaman olumlu olarak değerlendirilmektedir.

Çift Ana Dal ve Yan Dal

İstanbul Gelişim Üniversitesinin sağladığı imkanlar doğrultusunda, ana dal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerimiz, istedikleri takdirde ikinci bir dalda lisans diploması alabilmektedirler. Böylelikle öğrencilerimize eş zamanlı bir şekilde, çift ana dal imkânı sunulmaktadır. Aynı zamanda ana dal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrenciler, istedikleri takdirde ikinci bir lisans dalında yandal sertifikası da alabilmektedirler. Çift ana dal programının amacı, ana dal programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda ücretsiz şekilde diploma alarak öğrenim görmelerini sağlamaktır. Ana dal programındaki genel not ortalamaları 4.00 üzerinden 2.72 olan ve bulunmuş olduğu lisans/önlisans programında %20’lik başarı dilimine giren öğrencilerimiz ücretsiz olarak ikinci ana dal diploma programına başlayabilir.

Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, Avrupa Birliği üye ülkelerinden birinde yer alan kurumların bünyesinde, Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği’nden de faydalanabilmektedir.

Erasmus Programı kapsamında yurtdışında 100’ün üzerinde üniversite ile üniversitemizin iş birliği bulunmaktadır. Öğrenciler, özel veya kamuya ait kuruluş ve işletmeler ile eğitim ve araştırma merkezlerinde Erasmus staj faaliyetine de katılabilirler. Erasmus programını gerçekleştirirken, öğrencilerin öğrenim kalitesini arttırmak, farklı kültürler ve yaşam biçimlerine karşı toleranslı yaklaşabilme becerilerini geliştirebilmek ve nitelikli öğrenciler yetiştirebilmek amaçlanmaktadır.