Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Spor Fizyoterapistliği Online Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (TR ve İNG) Bölüm Başkanlıklarının düzenlediği “Non-Stop FTR Fest” kapsamında 3 Mart Çarşamba günü “Spor Fizyoterapistliği Online Semineri” etkinliği Beşiktaş Futbol Kulübü A takımı Fizyoterapisti Cumhur Erol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe Moderatör Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Türkçe ve İngilizce Bölümleri Temsilcisi Alihan İrken ’in sorularını cevaplayarak başlayan Uzm. Fzt. Cumhur Erol Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünü nasıl tercih ettiği ile ilgili süreci anlattı. Ardından spor kulüplerinde fizyoterapist olarak ilk çalışan kişilerden biri olduğuna değinen Uzm. Fzt. Cumhur Erol spor fizyoterapistliğinin bu günlere kadar ilerleyişinin ve mesleğin kulüplerde yer bulup önem kazanma süreçlerini anlattı.

Spor fizyoterapistliği alanında egzersiz uygulamalarını yetersiz gördüğünü ifade eden Uzm. Fzt. Cumhur Erol katılımcıların spor fizyoterapistliği alanında ilerlemeleri için kendilerini egzersiz konusunda geliştirmeleri gerektiğini ifade etti. Ardından Uzm. Fzt. Cumhur Erol katılımcıların kendilerini yabancı dil konusunda geliştirmeleri gerektiğini, imkan bulmaları halinde ise yurt dışına gezilere çıkıp kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti. Spor kulüplerinde fizyoterapistlerin önemine değinen Uzm. Fzt. Cumhur Erol bu alandaki tecrübe ve önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Uzm. Fzt. Cumhur Erol, teşekkürleri kabul ederek etkinliği sonlandırdı.