Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Öğrencilere uzman tavsiyesi; zamanı doğru yönetmek verimli çalışmayı sağlar.

İstanbul Gelişim Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, ders çalışma alışkanlıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Öğrenciler uzun süre çalışsalar bile her geçen gün daha fazla gelişim kaydedemiyorlarsa, öğrendiklerinin kalıcılığını sağlayamıyorlarsa ve ölçme-değerlendirme süreçlerine her geçen gün daha hazır olduklarını hissedemiyorlarsa, ‘verimli ders çalışmanın gerçekleşmediği’ düşünülmelidir diyen Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, “Ebeveynlere sıklıkla ‘çocuğum çok fazla çalışmasına rağmen neden başarılı olamıyor?’ kaygısını yaşatan temel sorunlardan biri de budur. Ebeveyn gözlemi veya öğrencinin öz-farkındalığıyla bu durumun erken tespit edilmesi ve etkili çalışma becerilerinin öğrenci tarafından öğrenilerek hayata geçirilmesi, muhtemel öğrenme kayıplarının önüne geçerek, akademik başarıyı artırır” ifadelerini kullandı.