Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Gebelik Öncesi, Gebelik ve Gebelik Sonrası Süreçlerde Modern Fizyoterapi Yaklaşımları Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (TR ve İNG) Bölüm Başkanlığının “Non-Stop FTR Fest” etkinlikleri devam ediyor. “Non-Stop FTR Fest” kapsamında “Gebelik Öncesi, Gebelik ve Gebelik Sonrası Süreçlerde Modern Fizyoterapi Yaklaşımları “ başlıklı seminer 8 Mart Pazartesi günü 17.30 – 18.30 saatleri arasında Uzm. Fzt. Songül Sevim’in katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğe moderatör Alihan İrken ’in sorularını cevaplayarak başlayan Uzm. Fzt. Songül Sevim ilk olarak fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünü nasıl seçtiğini, okul yıllarında ve sonrasında karşılaştığı sorunları anlattı. Sözlerine kendi klinik açma sürecinden bahsederek devam eden Uzm. Fzt. Songül Sevim topluma sağlığa katkı yapmak adına neler yapabileceğini sorguladığı daha kendi kliniğini bu amaçla açtığını belirtti.

Sunuma başlamadan önce fizyoterapist adaylarına, hastayla iletişimin çok önemli olduğuna bundan dolayı mutlaka iletişim becerilerini geliştirmelerini gerektiğine değindi. Son olarak bilimsel çalışmaları hızlıca anlamak ve kavramak adına yabancı dilin gereksiniminden bahsetti.

Uzm. Fzt. Songül Sevim sunumuna gebelik öncesi dönemde anne adaylarının değerlendirilmesinden ve olası risk faktörlerinden bahsederek başladı. Daha sonra gebe eğitim programının ne olduğuna değinen Uzm. Fzt. Songül Sevim gebelikte karşılaşılan problemler ve egzersiz eğitiminden bahsetti. Egzersiz eğitimininde dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Uzm. Fzt. Songül Sevim doğum ve post-natal dönemde yapılabilecek uygulamalardan bahsederek sunumunu tamamladı.

Moderatör Alihan İrken’in teşekkürlerini kabul eden Uzm. Fzt. Songül Sevim konuşmasını fizyoterapist adaylarına tavsiyelerde bulunarak ve sorulan sorulara cevap vererek tamamladı.