Ergoterapi

“Özel Gereksinimli Çocuklarda Müzik Terapi”

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından Müzik Terapisti Hakan SEZGİN’nin katılımıyla “Özel Gereksinimli Çocuklarda Müzik Terapi” konulu online panel gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından 7 Aralık 2021 tarihinde Öğr. Gör. Çağıl Ertürk moderatörlüğünde “Özel Gereksinimli Çocuklarda Müzik Terapi” konulu online panel gerçekleştirildi. Söz konusu panele konuşmacı olarak katılan Müzik Terapisti Hakan SEZGİN farklı özel gereksinimli çocuklarda kullanılan müzik terapisi yöntemi hakkında teorik ve klinik bilgilerini öğrenciler ile paylaştı.

ö

Ses ve müzik kavramının insan beynindeki ve günlük yaşamdaki önemini paylaşan Hakan Sezgin; Yaygın gelişimsel bozukluk, otizm, konuşma bozuklukları yada zihin engelli gibi dezavantajlı durumda olan çocuklarla müzik terapi seans videolarını öğrencilere paylaşarak müzik vasıtasıyla çocuğun fonksiyonel gelişimde önemli yollar kat ettiğini somut bir şekilde öğrencilere sundu.

Farklı gelişim gösteren çocukların performansa dayalı yaşamlarında varoluşları ile değer bulduğu bir felsefeyi benimseyerek çocukları müzik ve dans çalışmalarıyla destekleyen Hakan SEZGİN seanslarına çocukların aileleri, gölge ablaları yada diğer eğitimcileri de dahil ederek müziği yaşamlarında pek çok alana taşıdığını belirtti.

b

Öğrenciler sunum sonunda Hakan SEZGİN ile ergoterapide müzik terapinin rolüne dair güncel konular hakkında tartıştı.

Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Berrak DUMLUPINAR ve öğrencilerimizin konuğa yaptığı sunum ve paylaştığı önemli bilgiler için teşekkürlerini sunmasıyla etkinlik sona erdi.