Ergoterapi

'Nöronlarımıza Yön Vermek Mümkün Mü?' Konulu Söyleşi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Ergoterapi Kulübü Uzman Ergoterapist Muammer Aydoğdu'nun katılımı ile Nöronlarımıza Yön Vermek Mümkün Mü konulu söyleşiyi online olarak gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Ergoterapi Kulübü moderatörlüğünde, Uzman Ergoterapist Muammer Aydoğdu'nun katılımı ile gerçekleşen söyleşide sinirbilimi üzerine güncel konulara değinildi.

Uzman Ergoterapist Muammer Aydoğdu konuşmalarına beyin ve insan psikolojisi üzerine öğrencilerimize aktardığı genel bilgiler ile başladı. Eski çağlardan bu yana insan beyninin çalışma mekanizması üzerine yapılan çalışmalar ve günümüze kadar ki değişim ve gelişmelere yer verdi. Konuğumuz beyin nasıl gelişir ve değişir sorularının cevap bulacağı bir akış ile konu üzerine bilimsel çalışmalara yer verdi. Bunun yanı sıra engelli bireylerde beyin organizasyon ve denge sisteminin işleyiş mekanizmaları hakkında literatür üzerinden örneklere yer verdi.

Duyuların canlı sistemleri üzerindeki önemine vurgu yapacak açıklamaları katılımcıların sorularının cevaplanması ile söyleşi tamamlandı.