Ergoterapi

Ergoterapide Regülasyon Stratejileri

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Ergoterapi Bölümünün Düzenlendiği Egoterapide Regülasyon Stratejileri Konulu Seminerimizde Uzman Ergoterapist Hazal Pural saha tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaştı.

09.05.2023 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Ergoterapi Bölümü Başkan Yardımcısı Öğr.Gör. Çağıl Ertürk ve Arş. Gör. Hülya Yaman’ın katılımı ile bölüm öğrencileri Google Meet üzerinden bir araya geldi. Online etkinliğimize Uçurtma Akademide çalışmalarını sürdüren Uzman Ergoterapist Hazal Pural davet edildi. Ergoterapi Bölümü Başkan Yardımcısı Öğr.Gör. Çağıl Ertürk’ün açılış konuşması ile programımız başladı. Etkinliğimiz Uzman Ergoterapist Hazal Puralın, Ergoterapi Bölümü öğrencilerimiz ile çocuk ve yetişkin alanındaki paylaştığı tecrübeler ile devam etti.

Uzman Ergoterapist Hazal Pural, regülasyonun önemini ve hayatımızın her alanında regüle kalabilmemiz için gerekli olan müdahale yöntemlerini anlattı. Regülasyonun alt komponentlerinin birbiriyle kopmaz ilişkisini ve gelişim yaşına göre  oluşan becerilerinin kişiliğimiz üzerisindeki etkisine dikkat çekti.

Regülasyon Ergoterapi seansları kapsamında Ergoterapistlerin çalışma alanlarındandır. Çocuk veya yetişkin bireyler günlük hayatı içerisinde farklı ortamlar içerisinde bulunur ve farklı deneyimler yaşamaktadır. Bundan dolayı yaşam içerisinde bireyler duygu geçişleri yaşıyor olabilirler ve regülasyon sağlamada problemlerle karşılaşabilirler.  Ergoterapistlerin hayal gücü, yetenekleri danışanlarının hayatlarına dokunarak, onları bağımsızlığa ulaştırır, kaliteli vakit geçirmesini sağlar. Uzman Ergoterapist Hazal Pural,  doğru nefes tekniği, duyguları kabullenme, müzik terapi, yoga, mindfulness gibi regülasyon stratejilerini danışanlarına sıklıkla önerdiğini belirtti.

Konuşmacımız etkinliğe katılım sağlayan öğrencilerden gelen soruları yanıtladıktan sonra konuşmasını sonlandırdılar. Ergoterapi Bölümü Başkan Yardımcısı Öğr.Gör. Çağıl Ertürk, misafir konuşmacımız Uzman Ergoterapist Hazal Pural’a teşekkürlerini sundu.