Ergoterapi

Ergoterapi Bölümü Engelsiz Yaşam Fuarı 2022 Fuarında

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ergoterapi bölümü olarak 12. si gerçekleşen, alanında tek ve Dünya’nın 6. Büyük fuarı olma özelliğine sahip Engelsiz Yaşam Fuarı 2022, engelli ve yaşlı bireylerin sağlık, rehabilitasyon ve profesyonel bakıma erişimlerindeki engelleri en aza indirmek ve sosyal hayatın her alanına entegre olmalarına katkı sağlamak amacıyla, ticari çözüm ve bağlantıların geliştirileceği, yeni teknolojilerin paylaşılacağı uluslararası bir platformdaydık.

Fuarda her engelli bireye özel olarak oluşturulmuş adaptif cihazlar ve yazılımları deneyimleme, Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlığında yapılması beklenen projeleri, STK’ları ve özel konuşmacıları dinleme fırsatı bulundu.

Fuarda pediatri alanında yeni çıkan materyalleri ilk kez birinci gözden deneyimlenip ve değerlendirildi. Çocuklara duyusal kıyafetler ve maksimum hareket  minimum düşme sağlayan yeni tasarım tekerli sandalyeleri incelendi. Engelsiz yaşam fuarında görme engelli bireylere yönelik ouşturan jaws yazılımını ve işitme engelli bireyler için ise yeni teknolojik altyapı incelendi.

El rehabilitasyonu üzerine yapılmış farklı açılarda düzenlenmiş ve günlük yaşam becerilerinde bağımsızlığı artıran materyaller test edildi ve rehabilitasyonda modifikasyonları değerlendirildi. Hafta sonuna kadar devam edecek olan fuarda İstanbul Gelişim Üniveristesi öğrencilerimiz Ergoterapi Derneği standında görevli olarak bulunacaktır.