Ergoterapi

Covid-19 Pandemisi ve Aşı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen çevrim içi ‘’Covid-19 Pandemisi ve Aşı’’ konulu etkinlik 15.06.2021 tarihinde saat 14.00 ile 15.15 arasında gerçekleştirilmiştir.

Toplantı Yönetmeni Dr. A. Yüksel BARUT, TC Anayasasının 12. Maddesinde yer alan “Herkes, kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve hürriyetlere sahiptir. Temel hak ve hürriyetler, kişinin topluma, ailesine ve diğer kişilere karşı ödev ve sorumluluklarını da ihtiva eder.” ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 72. Maddesinde yer alan “57 nci maddede zikredilen hastalıklardan biri zuhur ettiği veya zuhurundan şüphelenildiği takdirde aşağıda gösterilen tedbirler tatbik olunur: (2) Hastalara veya hastalığa maruz bulunanlara serum veya aşı tatbiki.” Hükümlerine vurgu yaparak toplantıyı açtı. Her vatandaşın sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini, bir toplumda iyiye giden ile kötüye giden her olguda bireylerin payı olduğunu belirtti. Küresel salgının iyiye gitmesi için de bireylerin kendilerine sağlanan aşı olma olanağını kullanmaları gerektiğinin önemini açıkladı. Konuşmacıların öz geçmişlerini okuduktan sonra sözü sırası ile Dr. Nurten ELKİN ve Dr. Önder YEL’e verdi.

Haberin devamı için tıklayınız.