Ergoterapi

Çobankale’de arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor

Birinci Haçlı Seferi’nin püskürtülmesinde ve Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde önemli bir rol üstlenen Çobankale Kalesi’nde arkeolojik kazı çalışmalarına devam ediliyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü’nden Arş. Gör. Esra Sayın’ın da bilim heyetinde yer aldığı çalışmalara, çeşitli üniversitelerden çok sayıda araştırmacı eşlik ediyor.

İlk olarak 19’uncu yüzyılda Clive Foss ve Prof. Dr. Halil İnalcık tarafından gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmaları Yalova’nın Altınova İlçesi’nde konumlanan Çobankale’de devam ediyor. Çobankale’nin ortaya çıkartılması ve bölgenin kültür turizmine kazandırılması amacıyla yapılan kazı çalışmaları, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Seçkin başkanlığında yürütülüyor. Türk Tarih Kurumu’nun da destek verdiği projede yılın 12 ayı çalışmalara aralıksız devam ediliyor.

Haberin devamı için tıklayınız.