Ergoterapi

1. Ergoterapi ve fizyoterapi veda günü

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ergoterapi ve Fizyoterapi Bölüm başkanlıkları tarafından son sınıf öğrencilerine 10 Mayıs 2022 Salı günü Akademik Veda Günü organize edilmiştir.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat MUTUŞ’un açılış konuşması başlamıştır. Misafir konuşmacı Uzman Erg. Emre SAVAŞ “Duyu Bütünleme Terapisinin Beyin Gelişimi Üzerine Etkileri” konulu konuşmasını gerçekleştirmiştir. Fakülte öğretim elemanları ve öğrencilerin sorularını yanıtlamıştır. Prof. Dr. Rıfat MUTUŞ üniversitemiz adına teşekkürleri ile plaketini takdim etmiştir.

Son sınıf Ergoterapi ve Fizyoterapi öğrencilerinin fuaye alanında hazırladığı posterlerin sunum ve sergisi gerçekleşmiştir. Posterler öğrencilerin anlatımı ile jürinin değerlendirmesine sunulmuştur. Sergilenen posterler arasında Öğr. Gör. Mustafa Ferit AKKURT danışmanlığında Ergoterapi Bölümü öğrencilerinden Büşra KÜKA ve Dilek CAN’ın katılımcıların beğeni ve değerlendirmesine sunulmuştur.

İkinci misafir konuşmacı Uzman Fzt. Ezgi ÖVÜNÇ GÜÇLÜER “Lenfödem Tedavi ve Terapi Süreçleri” hakkında aydınlatıcı bir sunum gerçekleştirmiştir. Fakülte öğretim elemanları ve öğrencilerin sorularını yanıtlamıştır. Konuşmacı ayrıca Fizyoterapi Dernek Temsilciliği kimliği ile de öğrencilerimizi bilgilendirmiştir. Ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT üniversitemiz adına teşekkürleri ile plaketini takdim etmiştir.

Son misafir konuşmacı İstanbul Gelişim Üniversitesi mezunu Erg. Bilge KAVALCI “Ergoterapi ve Beslenme Problemleri” konulu konuşmasını gerçekleştirmiştir. Konuşmacı ayrıca Ergoterapi Dernek Temsilciliği kimliği ile de öğrencilerimizi bilgilendirmiştir. Ardından Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif ÖNDER üniversitemiz adına teşekkürleri ile plaketini takdim etmiştir.

Hazırlanan Ergoterapi ve Fizyoterapi Bölümü öğrencilerinin video gösterileri ile öğrencilerimize bir sürpriz hazırlanmıştır. Ardından poster ödül töreni gerçekleştirilmiştir. Sergilenen posterler arasında Öğr. Gör. Mustafa Ferit AKKURT danışmanlığında Ergoterapi Bölümü öğrencisi Dilek CAN’ın posteri jüri tarafından birincilik ödülüne layık görülmüştür.

.     poster dilek

Ergoterapi ve Fizyoterapi Bölümü öğrenci 4. Sınıf temsilcileri olarak 3. Sınıf öğrencilerine “Gonyometre Devir Teslim” töreni gerçekleştirilmiştir. Ardından 4. Sınıf öğrencilerimiz sahneye davet edilmiş ve 3. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı hediyeler takdim edilmiştir.

Son olarak Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel BARUT son sınıflar başta olmak üzere bütün öğrencilerimize meslek hayatlarına ışık tutacak nasihatler ile bir veda konuşması gerçekleştirdi. Ardından bütün öğretim elemanları ve öğrencilerimiz sahneye davet edilmesi ile gerçekleşen fotoğraf çekimi ile etkinlik sonlandırıldı.