Dil ve Konuşma Terapisi

Uzmanından ailelere uyarı: Çocuklarınızla aynı kitapları okuyun

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) okul-veli iş birliğini geliştirmeye yönelik ‘Veli Akademisi Projesi’ çerçevesinde İstanbul Fuat Sezgin Bilim Sanat Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmanın yolları hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, “Ailecek okuma etkinliği düzenlenmeli. Aileler çocuklarıyla aynı kitapları okuyarak, bunlar hakkında konuşup sohbet ortamı yaratmalı” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Veli Akademisi Projesi’ne destek olan İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, düzenlenen online etkinlikle öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması ile ilgili öğretmenlere ve velilere tavsiyelerde bulundu.

Haberin kaynağına erişmek için tıklayınız.