Dil ve Konuşma Terapisi

Üniversite sıralamasında 37’nci oldu

Dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS (Quacquarelli Symonds) tarafından her yıl yayımlanan 'Gelişen Avrupa ve Orta Asya Sıralaması 2022 (Europe & Central Asia EECA) raporu yayınlandı.

“SIRALAMADA 37’NCİ”

QS EECA 2022 raporu yayınlandı. Akademik itibar, Makale Başına Atıf Sayısı ve Fakülte Başına Bildiriler gibi kriterlere göre sıralanan üniversiteler arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ‘Makale Başına Atıf’ kriterine göre 37’nci sırada yer aldı.

“İLK 350 ÜNİVERSİTE ARASINA GİRDİ”

Yayınlanan raporda İstanbul Gelişim Üniversitesi, 'Gelişen Avrupa ve Orta Asya Sıralaması'nda (Europe & Central Asia EECA) ilk 350 üniversite arasına girdi. ‘Uluslararası Akademisyen’ kategorisinde 58’inci olma başarısını gösteren İGÜ, ‘Uluslararası Öğrenci’ kategorisinde ise 111’nci oldu.

2004'ten bu yana yayımlanan sıralama toplam 10 kritere göre hesaplanıyor.
  • Akademik itibar
  • İşveren İtibarı
  • Doktoralı personel
  • Fakülte öğrencisi
  • Makale Başına Atıf Sayısı
  • Fakülte Başına Bildiriler
  • Uluslararası Araştırma Ağı
  • Uluslararası Fakülte
  • Uluslararası öğrenciler
  • Web Etkisi
Haberin detayları için tıklayınız.