Sağlık Yönetimi

Tarihçe

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Sağlık Bilimleri Yüksekokulu çatısı altında açılmıştır. Alanında uzman ve etkin akademik kadrosuyla ilk mezunlarını 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı sonunda vermiştir.

25.11.2020 tarihli ve 3203 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu kapatılarak yerine İstanbul Gelişim Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştur.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Sağlık Yönetimi Bölümü, alanında yetkin Sağlık Yöneticileri yetiştirmeye devam etmektedir.

2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde AHPGS tarafından akredite edilen Sağlık Yönetimi Bölümü, evrensel standartlara uygun bir müfredat ile eğitim vermeyi sürdürmektedir.