Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Odyoloji








 İGÜ Odyoloji Bölümü, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi ile Buluştu


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölüm Başkanı Selva ZEREN Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine Odyoloji Bölümü hakkında bilgilendirmede bulundu.


İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde, 11 Mayıs 2022 tarihinde Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selva ZEREN ile uzaktan erişim ile söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye kısaca kendisini tanıtarak başlayan Zeren, “Odyoloji nedir?” sorusunu “ Odyoloji işitme ve denge bilimidir. Odyologların başlıca görevleri işitme kaybı tanısının konması, her yaştan birey için uygun işitme cihazının seçilmesi, işitme cihazının uygulanmasıdır ve Odyologlar bu süreçte ortaya çıkacak problemlerin çözülmesi süreçlerinde yer alırlar. Bunun yanında rehabilitasyon ile de ilgilenirler.” ifadeleriyle yanıtladı.

Odyologların Odyolojinin çalışma alanları arasında olan endüstriyel odyoloji alanında toplumun işitme sağlığının korunması ve bilgilendirmesinde, koklear implant ameliyat ekibinin bir parçası olarak hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, işitme cihazı satış ve uygulama merkezlerinde çalışabileceklerini, lisans eğitimi sonrasında yüksek lisans yaparak akademisyen olabileceklerini söyledi.

“KBB ve Odyoloji arasındaki fark nedir?” sorusuna ise, “Kulak Burun Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi hekimi tıp fakültesini bitirdikten sonra KBB alanında ihtisas yapar. Özellikle kulak ile ilgilenen bir KBB hekiminin ekibinde işitme ve denge testlerini yapan bir odyolog olmalıdır.” dedi.

“Odyoloji ve Odyometri arasındaki fark nedir?” sorusunu ise, “Odyoloji dört yıllık, Odyometri iki yıllık bir programdır. Odyoloji; vestibüler testler ve koklear implant alanında odyometriden fark gösterir.” şeklinde yanıtladı.
Zeren, yabancı dilin sağlık bölümleri için çok önemli olduğunu vurguladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi Odyoloji bölümü eğitim ortamı, akademik kadrosu, laboratuvarları, müfredatı hakkında bilgiler veren Zeren, yüksek lisans programının da mevcut olduğunu ekledi.

Verimli geçen etkinlik Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin üniversitemize dair edindiği bilgiler ve sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.