Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Hemşirelik








 “Hemşirelikte Kariyer Yolculuğu” Etkinliği Gerçekleşti


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik (TR – ENG) Bölümü ve Hemşirelik Kulübü’nün düzenlediği etkinlik 26 Nisan Pazartesi günü online olarak gerçekleşti. Etkinliğe Dr. Öğr. Üyesi Funda Karaman ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Genç konuşmacı olarak katıldı.


Hemşirelik Kulübü sosyal medya temsilcisi Beste Çaylak’ın açılış konuşması ile etkinlik başladı. Çaylak, etkinlik konusuna dair kendisine çokça soruların iletildiğini, hemşirelik öğrencileri adına oldukça güzel bilgilerin paylaşılacağını belirtti. Çaylak, hemşirelik öğrencilerinin göndermiş olduğu soruları Dr. Öğr. Üyesi Funda Karaman ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Genç’e yöneltti, her ikisi de bu doğrultuda tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
 
Dr. Öğr. Üyesi Funda Karaman hemşirelik mesleğine geçiş sürecini paylaşıp, hemşirelik mesleğini isteyerek ve severek gerçekleştirmenin önemini vurguladı. Karaman, hemşirelikte etik değerlerin oldukça önemli olduğunu ve hemşirelik uygulamalarının bu doğrultuda yapılmasının gerekliliğini paylaştı.  
Karaman, yabancı dilin hemşirelikteki önemine yönelik ayrıntılı bilgi vererek, ilerleyen yıllarda gelişen sağlık hizmetleri ile büyük bir gereklilik olacağını iletti. Yurtdışında hemşire olarak çalışma ve akademik programlara yönelik yönlendirici bilgiler paylaştı.
Hemşirelikten akademisyenliğe geçiş tecrübelerini paylaşan Karaman, sahada ve akademide hemşire olmanın sorumluluklarına, iş yüküne ve birbirleri arasındaki benzer ve farklı yönlere değindi. Öğrencilerin mezun olduktan sonra iş yeri seçiminde nelere dikkat edeceklerine ve iş başvuru süreçlerine değinen Karaman, kendi tecrübelerini paylarak önerilerde bulundu.
 
Dr. Öğr. Üyesi Aslı Genç hemşirelik bakımına yönelik tecrülerini paylaşıp, yenilikçi ve kanıta dayalı hemşirelik uygulamalarının önemini vurguladı. Genç, hemşirelerin görev, yetki ve sorumluluklarının bilincinde olmasının önemi paylaşarak Hemşirelik Yönetmeliği’ne yönelik ayrıntılı bilgi verdi.
Hemşirelikte uygulama tecrübelerinin ve çalışma tecrübesinin önemine değinen Genç, teorik yönden hemşirelerin kendilerini tamamlamış olmaları gerektiğini iletti. Hemşirelik öğrencilerinin akademik yönden kendilerini geliştirebilmeleri için önerilerde bulunan Genç, yüksek lisans ve doktora programlarına yönelik bilgiler verdi.
Genç, akademi içerisinde çalışmak isteyen öğrenciler için başvuru süreçleri ve kadrolara yönelik bilgiler verdi. Hemşirelikte alanlaşmanın önemini vurgulayan Genç, öğrencilerin hem sahada hem de akademide ilgilerini çeken, sevdikleri ve tecrübelerinin olduğu alanlara yönelmelerini tavsiye etti.
 
Sağlık sektöründe hemşireliğin önemine değinen Dr. Öğr. Üyesi Funda Karaman ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Genç’in kendi tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşmasının ardından, etkinlik öğrencilerin ek sorularının yanıtlanması ile sona erdi.