Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Dil ve Konuşma Terapisi








 ERASMUS+ personel deneyimi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Araştırma Görevlisi Rumeysa Nur AKBAŞ, 2022 Mayıs ayı içerisinde ERASMUS+ Personel Hareketliliği kapsamında Birleşik Krallık Kuzey-Batı bölgesinde bulunan Manchester şehrinde yer alan The University of Manchester’da eğitim programına katılmıştır.


The University of Manchester ev sahipliğinde ERASMUS+ Personel Hareketliliği’ni deneyimleyen Arş. Gör. Rumeysa Nur AKBAŞ şu bilgileri aktardı:
 
Yaklaşık 3 sene önce hak kazanmış olduğum bu ziyareti COVID-19 pandemisi nedeniyle henüz gerçekleştirebildim. Daha önce birçok Avrupa ülkesine turistik seyahatlerde bulundum. Fakat eğitim amacıyla gittiğim ilk ülke Birleşik Krallık oldu.

Birleşik Krallık her zaman merak ettiğim ve ziyaret etmek istediğim bir ülkeydi. ERASMUS+ kapsamında bu isteğimi gerçekleştirmiş olmak benim için oldukça keyif verici oldu. 

Sanayi şehri olmasıyla birlikte atomun ilk parçalandığı, ilk demiryolunun kurulduğu, Karl Marx ve Friedrich Engels’ın birlikte kaleme aldıkları kitabı yazdıkları şehir olan, tarihe tanıklık eden Manchester’ı ziyaret edecek olmak düşüncesi dahi beni epey heyecanlandırdı. 

Tarihi geçmişinin yanı sıra şehrin sakin, sessiz olması ve bu durumun getirmiş olduğu huzur hissi, doğasının yemyeşil oluşu oldukça ilgimi çekti. Şehir çok büyük olmadığı için birkaç günde şehir merkezine adapte oldum ve gidilmesi gereken yerleri ziyaret ettim. Bu ziyaretim sırasında ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri Londra’da da bulundum. 

The University of Manchester’da bulunduğum zaman aralığında üniversite akademik personeli ve doktora öğrencisi birçok meslektaşımla tanıştım. Bu sayede yeni farkındalıklar kazandığım teorik ve uygulama içeren birçok eğitime katılma fırsatı yakaladım.

 
Tüm öğrencilerimizin ERASMUS+ Öğrenim veya Staj Hareketliliği tecrübesini deneyimlemesini tavsiye ediyor ve bana bu fırsatı sunan İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne, Dış İlişkiler ve ERASMUS Koordinatörlüğü’ne teşekkür ediyorum.