Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi








 Prof. Dr. Nefise Semra Erkan’ın "Çocuğunuz Okula Hazır Mı?" konulu semineri gerçekleşmiştir


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nefise Semra ERKAN’ın Hacettepe Üniversitesi Beytepe Anaokulunun davetiyle "Çocuğunuz Okula Hazır mı?" konulu aile etkileşim konferansı gerçekleşmiştir.


ERKAN, ‘’Düzenli bir eğitim öğretim yaşamının başlangıcı olması açısından ilkokula başlamak, insanın yaşamında son derece önemli bir dönüm noktasıdır, çocuk + ev + okul + yaşıtlar + mahalle arasındaki bağlantılar, okula geçişi dolaylı ve dolaysın etkileyen bir ilişkiler ağı oluşturur. Bu ilişkiler okula geçiş ve okul başarısında kritiktir. Bu ilişkilerin çatışma, gerginlik ve kararsızlık içerdiği durumlarda okula geçiş olumsuz bir deneyime dönüşebilir’’ demiştir.

ERKAN, konuşmasında okul öncesinden ilkokula geçiş, çocuğun yaşamında ilkokulun yeri ve önemi, okula olumlu bir başlangıç neden önemlidir, hazırlıklı olmak ne demektir, okula hazırlıkta rol oynayan temel faktörler, fizyolojik faktörler, zekâ faktörü, çevresel faktörler, duygusal faktörler, çocuklar ilkokuldaki öğrenmeler için nasıl daha iyi hazırlanabilirler, devlet ve kurumlar açısından, aile açısından, okul-aile işbirliği açısından, eğitimsel olarak okul öncesi eğitim ve ilkokulun karşılaştırılması gibi konulardan bahsetmiştir.

ERKAN, ‘’Bütün çocuklarımıza ilkokulda ve tüm yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Anne-babalar olarak sizleri de çocuklarınızın en iyi şekilde yetişmesi için gösterdiğiniz çaba ve emekleriniz için kutluyorum.’’ diyerek konuşmasını bitirmiştir.