Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi








 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü'nü Kutluyoruz


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi (TR-İNG) tarafından düzenlenen 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü'nü Kutluyoruz etkinliği Çocuk Gelişimi (TR) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN moderatörlüğünde düzenlenmiştir.


Etkinliğe; Sağlık Bilimleri Fakültesi dekan yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Abdullah Yüksel BARUT, Prof. Dr. Nefise Semra ERKAN,  Prof. Dr. Arif ÖNDER, Çocuk Gelişimi (ING) bölüm başkanı Prof. Dr. Ebru KOLSAL, Çocuk Gelişimi (TR) bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN, Dr. Öğr. Üyesi Deniz YILDIZ, Öğr. Gör. Buse KERİGAN, Öğr. Gör. Berk Efe ALTINEL, Arş. Gör. Kevser Tuğba ÇINAR, Arş. Gör. Hatice Zelal BİNGÖL, öğrencilerimiz ve mezunların katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik içerisinde; moderatör Dr. Öğr. Üyesi Nurten ELKİN’in günün anlam ve önemine uygun olarak konuşma gerçekleştirilmesinden sonra mezun öğrencilerimizden duygu ve düşünceleri alınmıştır.
 

Mezunlarımızdan;
Beyza GÜNAYDIN; öğrencilik süreci boyunca derslere interaktif olarak katılmanın kendisini geliştirdiğinden, derslerin öğrenci merkezli oluşundan, yapmış olduğu stajlarda elde edindiği tecrübelerden bahsetti. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi”’nin kendisinde bıraktığı izlere ve meslek yaşamına yön vermesini sağlayan bilgiye ulaşmasında yol gösteren etkinlik olduğunu belirtti. GÜNAYDIN sözlerine şu an Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çocuk gelişimci olarak çalıştığını ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çocuk Gelişimi programında da yüksek lisans yaptığını söyleyerek tamamladı.
Büşra AKDAĞ; mesleğinde hangi yönde ilerleyeceğine karar vermesinde “I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi”nin dönüm noktası olduğunu belirtti. Öğrencilik yıllarında yapmış olduğu sunumlar ve uygulamalı derslerin kendisini mesleki anlamda geliştirmesine katkı sağladığını belirtmiştir. AKDAĞ sözlerine şu an İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çocuk Gelişimi programında da yüksek lisans yaptığını, Beslenme ve Diyetetik bölümünde de çap eğitiminin devam ettiğini söyleyerek tamamladı.
Ayça Gizem ÜREN; öğrencilik süreci boyunca yapmış olduğu mesleki eğitim uygulamaları ile çalışmak istediği alanı belirlediğini belirtti. ÜREN sözlerine mesleki eğitim uygulamasını gerçekleştirdiği okul öncesi kurumunda çocuk gelişimci olarak çalıştığını belirterek tamamladı.
Soner YANIK; eğitim süreci boyunca hem teorik hem de uygulamalı olarak almış olduğu bilgileri meslek yaşamında kullandığını söyleyerek, çeşitli kurumlarda gönüllü staj hareketlerine katıldığını toplam 17 yerde staj yaptığını belirtmiştir. YANIK sözlerine Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çocuk gelişimci olarak çalıştığın, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çocuk Gelişimi programında da yüksek lisans yaptığını, Beslenme ve Diyetetik bölümünde de çap eğitiminin devam ettiğini aynı zamanda Psikoloji bölümünde yandal eğitiminin de devam ettiğini söyleyerek tamamlamıştır.
Mezunlarımızın ardından bölümümüzün öğretim elemanlarından olup aynı zamanda mezun öğrencimiz olan Arş. Gör. Hatice Zelal BİNGÖL konuşma yapmıştır. Çocuk Gelişimi (ING) bölüm başkanı Prof. Dr. Ebru KOLSAL dersler içerisinde yapılan uygulamalara öğrencilerin interaktif katılımlarıyla başarının geleceğini belirtti.
Sağlık Bilimleri Fakültesi dekan yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Abdullah Yüksel BARUT, sözlerine 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başladı. Öğrenim gördükleri süre boyunca mesleki uygulama derslerini görmelerinin ve bu dersler içerisinde aktif olarak rol oynamalarının kendilerine başarıyı getireceklerini vurguladı.
Prof. Dr. Nefise Semra ERKAN, sözlerine lisans mezuniyetinin üzerinden 47 sene geçtiğini dile getirerek başladı. Mesleği seçerken “çocuk gelişimci” nedir? Kaygısının olmamasının kendisini mutlu ettiğini, öğrencilerin bilinçli olduğunu dile getirmiştir. Çocuk gelişimi bölümünün multidisipliner bir alan olduğunu, geleceğimizin temsilcisi olan çocukları yetiştirip şekillendirmede büyük bir paydada yer aldığını dile getirmiştir. Çocuk gelişimcilerin, aile-toplum-çocukla aynı anda çalıştığını ve toplumun eğitimi için önemli olduğunu söyledi. Sözlerine, içindeki çocuğun her zaman yaşattığını ve kendini şanslı hissettiğini söyleyerek tamamladı.



20 MAYIS