Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi








 “Teknoloji Yarar Mı Zarar Mı” semineri gerçekleşti


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen “Teknoloji Yarar Mı Zarar Mı” semineri Prof. Dr. Zeki Yüncü konuşmacı olarak katılım sağladığı ve Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin’in moderatörlüğünde gerçekleşmiştir.


Gelişen çağla birlikte Teknoloji yaşamımızda her alanda çok etkili olmaktadır. Teknolojinin yararlı kullanımı ile birlikte istenilmeyen birtakım olumsuzluklara da neden olduğunu yaşayıp görmekteyiz. Teknoloji kullanımı aile bireylerinin her birini etkilemekte ama özellikle çocuk yetiştirme, ebeveyn tutumlarında çocuğa ne kadar sürede ve hangi alanlarda hareket alanı sağlayacakları konusunda tereddüt yaşabilmekteler. Ve bu konuda sağlık profesyonellerinden destek ve danışmanlık alabilmektedirler. Sayın Yüncü, özellikle çocukların teknoloji kullanımında olumsuz etkilenmemeleri için dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bilgi paylaşımında bulunmuştur.
Seminerin ilerleyen bölümünde değerli hocalarımız Prof. Dr. M. Meziyet Arı ve Prof. Dr. N. Semra Erkan katkı ve önerilerde bulunmuştur.
Etkinliğin sonunda bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin, değerli paylaşımlarından dolayı Sayın YÜNCÜ’ye ve değerli katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etmiştir.