Kayıt İşlemleri Hakkında Önemli Detaylar

KAYIT TARİHLERİ
- Üniversitemizde Kesin Kayıt tarihleri 06 – 10 Eylül 2021
- E-Devlet Kesin Kayıt tarihleri 04 – 08 Eylül 2021
Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar ve liseden 2008 öncesi mezun olan veya mezun olamayan adaylar gibi) dâhil edilmeyecektir. Sağlık raporu vb. istenen programlara yerleşen ve liseden 2008 öncesi mezun olan veya mezun olmayan öğrencilerin 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında istenen belgeler ile birlikte ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekmektedir.

Pandemi dolayısıyla e-kayda uygun her aday kaydını ödeme işlemini tamamlamasının ardından e-kayıt ile yapması gerekmektedir. Bu nedenle bu adayların e-devlet şifresi alması gerekmektedir.
UYARI
18 yaşından küçük olan öğrenciler anne ya da babası ile beraber kayda gelmelidir.
Yaşı küçük öğrenciler için öğrenci olmadan da öğrencinin nüfus cüzdanı aslı ya da fotokopisi ile anne veya baba tarafından  kayıt yaptırılabilecektir.
18 yaşından büyük olan öğrenciler ise mutlaka kendisi gelmeli veya noterden vekalet verdiği kişiyi yönlendirmelidir.
Vekalet teyidi alındığında aslı daha sonra alınmak koşulu ile vekalet fotokopisi ile işlem yapılabilecektir.
Öğrenci olmadan anne ya da baba kayıt yapamayacaktır.

LİSE MEZUNİYET DURUMU

Mezuniyet durumu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mezuniyet doğrulama ekranından 2008 ve öncesinde liseden mezun olduğundan veya henüz liseden mezun olamadığından doğrulanamayan adaylar kesin kaydını Üniversitemize gelerek tamamlamalıdır. E- kayıt yapamayacaktır.

Kayıt sırasında 2008 ve öncesi mezun olan öğrenciler için gerekli belge:
Lise Diploması Aslı  (kayıp ise kayıp belgesi aslı) ve Nüfus Cüzdanının Aslı(Kontrol edilerek geri iade edilecektir.)

Henüz liseden mezun olamayan öğrenciler için gerekli belge:
Liseden Mezun Olamadığına İlişkin Belge ve Nüfus Cüzdanının Aslı (Kontrol edilerek geri iade edilecektir.)

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
NOT: Ayrıca başka bir yükseköğretim kurumunda okuduğu için Lise Diploması başka bir yükseköğretim kurumunda olan öğrenciler, halen kayıtlı olduğu üniversitesinden onaylı lise diploması fotokopisi ve öğrenci belgesi (e devlet olabilir) getirmelidir.

ÜCRET HAKKINDA
Üniversitemizi Tam Burslu olarak kazanmışsanız ücret ödemenize gerek yoktur.
Eğer Üniversitemizi Ücretli  - % 25 İndirimli - %50 İndirimli olarak kazanmışsanız ödemenizi ön kayıt ekranı - ücret bilgileri-ödeme menüsünde anlatıldığı şekilde gerçekleştirilebilirsiniz.