2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Mazeret Sınavları

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Mazeret Sınavlarına ait bilgileri içerir.

Değerli Öğrenciler,

Ara Sınava (vize), mazereti nedeni ile giremeyen öğrenciler, “İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” nde yer alan hükümler doğrultusunda ekte yer alan dilekçe ile başvurmaları koşulu ile mazereti Yönetim Kurulunca uygun görülenler Mazeret Sınavına katılabilirler.

Madde 25: (4) Mazeretleri nedeniyle ara sınavına giremeyen öğrenciler, mazeretlerini belgelemek kaydıyla mazeretinin sona erdiği tarihten itibaren en geç bir hafta içerisinde bir dilekçe ile ilgili dekanlık/müdürlüğe müracaat ederler. Mazeret süresi sebebiyle devamsız duruma düşen öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmez. Mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin, akademik takvimde belirtilen tarihlerde mazeret sınavları yapılır. Dönem sonu sınavlarının mazeret sınavı yapılmaz.” (Değişik: RG.13.06.2018-30450/12.md.)

“(5) Sağlık sorunları nedeniyle mazeret sınavı için alınan sağlık raporlarının tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden alınmış olması gerekir. Raporlu öğrencinin rapor saatinden sonra rapor süresince girdiği sınavlar iptal olur. Rapor saatinden önce girdiği sınavlar iptal olmaz.” (Değişik: RG.13.06.2018-30450/12.md.)

Sınav saatleri çakışan ÇAP öğrencilerinden mazeretleri geçerli olan öğrenciler, dilekçe vermek koşulu ile başvuruda bulunabilir. Mazereti Yönetim Kurulunca uygun görülenler için Mazeret Sınav hakkı verilir.

Mazeret sınavı başvurusu için,

Ekli formu doldurup ıslak imzalı olarak hazırladıktan sonra geçerli mazeretinize ilişkin belgeleri ekleyip,  *********@ogr.gelisim.edu.tr e.posta adresinizden sbf@gelisim.edu.tr adresine “Mazeret Sınav Başvurusu” konu başlığı ile göndermeniz gerekmektedir.

Öğrenci e.posta adresiniz yok ise:

https://www.youtube.com/watch?v=OoIiXHihVP0  linkinden İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından hazırlanan videoyu izleyip öğrenci e.posta adreslerinizi almanız gerekmektedir. Başvurularınızda herhangi bir hak kaybına uğramamanız için bu açıklamalara özen göstermeniz gerekmektedir.

ÖNEM İÇERMEKTEDİRBunlara uygun olarak iletilmeyen e.postalarınız işleme alınmayacaktır. Bilgilerinizi rica eder, sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Mazeret Sınavı Dilekçesi

ÇAP-Mazeret Dilekçesi