Sosyal Hizmet

“Bütün gömülü dişlerin çekilmesi gerekmiyor”

Gündelik aktiviteleri bile yapamaz hale getiren diş ağrısı, dişin gömülü kaldığı durumlarda daha da zor ve sancılı bir dönem yaşatabiliyor. Gömülü dişler hakkında açıklamalarda bulunan Çene Cerrahı ve İmplantoloji Uzmanı Prof. Dr. Şeref Ezirganlı, bütün gömülü dişlerin çekilmesi gerekmediğini belirtti. Dişlerin ağız içerisinde olması gereken yerde bulunmaması ya da sürememesi “gömülü kalması” olarak tanımlanıyor. Dişlerin gömülü kalmasında birçok faktörün etkili olabileceğini ifade eden İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Diş Hekimliği Fakültesi (DHF), Çene Cerrahı ve İmplantoloji Uzmanı Prof. Dr. Şeref Ezirganlı, genellikle yer darlığına bağlı olarak dişlerin kemik içerisinde gömülü kaldığını belirtti.