Sosyal Hizmet

Kronik Ağrının Kültürel Boyutları Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bahar Taymaz, 25 Aralık 2023 tarihinde, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ve Kulübü tarafından düzenlenen “Kronik Ağrının Kültürel Boyutları” başlıklı etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Taymaz, sunumunda, bireylerin ağrıyı nasıl algıladıklarını, tanımladıklarını ve yönetmeye çalıştıklarını kültürel açıdan inceledi. Fibromiyalji hastaları üzerinde nitel bir araştırma yapan Taymaz, bu hastaların ağrı deneyimlerinin cinsiyet, eğitim, yaş ve sosyo-ekonomik faktörlere göre nasıl değiştiğini ve sosyal çevre ile toplumsal cinsiyet rollerinin bu deneyimi nasıl etkilediğini anlattı. Etkinliğe çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci ilgi gösterdi. Etkinliğin sonunda, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı İsmet Galip Yolcuoğlu, Taymaz’a teşekkürlerini ileterek belgesini takdim etti.