Odyoloji

“Üniversite tercihinde meslek seçimi önceliğiniz olsun”

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm gözler tercih dönemine çevrildi. Adayların geleceklerini şekillendirecekleri bu süreci iyi değerlendirmeleri gerektiği konusunda uyaran Klinik Psikolog Ünal Erdem Elli, tercihlerde önceliğin meslek seçimi olduğunu belirtti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte aday öğrenciler, geleceklerini belirleyecek bir yola girdi. Tercih maratonuna giren üniversite adaylarının bu süreci iyi değerlendirmeleri noktasında tavsiyeler veren İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi Koordinatörü, Klinik Psikolog Ünal Erdem Elli, “Tercih yaparken iki unsura dikkat edilmeli. Birinci unsur tercihin teknik kısmı. Yani tercih listesini adayın sıralamasına uygun yapması.  Diğer unsur ise tercihin adaya uygunluğunun olmasıdır. Ayrıca tercih yapmadan önce rehber öğretmenlerden ve gitmeyi düşündükleri üniversitelerdeki kariyer geliştirme merkezlerindeki danışmanlardan, istedikleri meslekler ile ilgili bilgi almalarında fayda var” dedi.

Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.