Odyoloji

"Odyologlarla A’dan Z’ye İşitme Cihazı” Etkinliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji bölümü tarafından “Odyologlarla A’dan Z’ye İşitme Cihazı” adlı seminer düzenlendi.

Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu, Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Kara, Odyolog Cenk Caba ve Odyolog Taha Uluğ’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlik 15 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00-17.00 arasında G Blok Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Odyoloji Bölümünün düzenlediği etkinlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Neşe Kıskaç’ın açılış konuşması ile devam etti. Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu işitme cihazlarının endikasyonlarından, işitme cihazı türlerinden, bilateral işitmenin/cihazlandırmanın öneminden ve hastaya yaklaşımdan bahsederek bazı olgu sunumları paylaştı.

Ardından Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Kara işitme cihazı fittinginden ve ayar sırasında yapılması gerekenlerden bahsetti. Bölüm başkanımız değerli konuşmacılarımıza plaketlerini teslim ettikten sonra etkinliğe ara verildi. Aradan sonra ise Odyolog Cenk Caba ve Odyolog Taha Uluğ işitme cihazı seçimi ve fitting uyarlaması sunumları yaptılar. REM (Real Ear Measurement- Gerçek Kulak Ölçümleri) ve RECD (Real Ear Coupler Difference) uygulamaları yapıldı.

Odyoloji bölümünün düzenlediği “Odyologlarla A’dan Z’ye İşitme Cihazı" adlı etkinliğinin sonuna gelirken Bölüm Başkan Yardımcımız Öğr. Gör. Nur Aktan konuşmacılarımıza plaketlerini teslim etti.

Odyoloji bölüm öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz konuşmacılarımıza teşekkürlerini sundular ve etkinlik sona erdi.