Odyoloji

“Odyologlar Hakkında Her Şey” Röportajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Kulübü tarafından Uzman Odyolog Ayşe Özer ile “Odyologlar Hakkında Her Şey” adlı röportaj gerçekleştirildi.

Röportaja başlarken endisini tanıtan Uzman Odyolog Ayşe Özer daha sonra öğrenciler tarafından sorulan sorulara cevap verdi.

“Odyolog olmanın zorlukları nelerdir ve bizi ileride neler bekliyor?” sorusunu , “Sabırlı olmamız gerekiyor, testimizi yapabilmemiz için hastanın koopere olması gerekiyor. İşinizi severek yapmanız gerekiyor.” şeklinde cevapladı.

Merak edilen “Özel üniversitelerden mezun olan bir odyolog ile devlet üniversitesinden mezun olan bir odyolog arasında bir fark var mıdır?” sorusunu ise:

“Özel üniversitelerde de devlet üniversitelerinde de temel olarak aynı eğitimi alıyor öğrenciler. Nereden mezun olduklarının çok önemi yok, öğrencilerin bireysel olarak kendilerini geliştirmesi gerekiyor.” şeklinde yanıtladı.

Odyolog adaylarına tavsiyeleriniz nelerdir diye sorulduğunda İngilizcelerini geliştirmeleri ve kendilerine güvenmeleri gerektiğini söyledi.

Sorulardan bir diğeri “Yeni mezun odyologlar için iş imkanları nelerdir ve kendilerini nasıl geliştirebilirler?” idi.
Uzman Odyolog Ayşe Özer bu soruyu “Devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde klinik odyolog olarak,  işitme cihazı merkezlerinde, implant firmalarında, eğitim odyoloğu olarak, üniversitelerde akademisyen olarak çalışabiliyoruz. Hangi alana ilgimiz varsa hangi alanı daha çok seviyorsak ona yönelmemiz gerekiyor.” şeklinde cevapladı.

Röportajı sonlandırırken Uzman Odyolog Ayşe Özer “Odyolog olmaktan gurur duyuyorum, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ders verdiğim için çok mutluyum. Akademik kariyer hedefi olan tüm odyologların kariyerlerine devam etmelerini diliyorum.” dedi.

İlgili röportaja buradan ulaşabilirsiniz.