Odyoloji

“KULAK KALIBI VE İŞİTME CİHAZI UYGULAMALARI” ETKİNLİĞİ

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji bölümü tarafından “Kulak Kalıbı Ve İşitme Cihazı Uygulamaları” adlı seminer gerçekleştirildi. Odyolog Adem TOPAL’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik 15 Aralık 2021 tarihinde saat 16.00 – 17.00 arasında, SBF Odyoloji Laboratuvarında gerçekleştirildi.

Kısaca kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Adem TOPAL, işitme cihazı sektörü hakkında bilgiler verdi. Otoskopik muayenenin nasıl yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Otoskopun nasıl kullanılacağını, hangi açıyla tutulacağını ve odyolojik testleri yapmadan önce mutlaka otoskop ile kulak zarı muayenesinin yapılması gerektiğini söyledi. Öğrenciler birbirlerinin kulak zarlarına otoskop ile baktıktan sonra “kulak izi alma” uygulamasına geçildi. Kulak izi almak için gerekli olan malzemeleri tanıttıktan sonra gönüllü olan öğrencimiz üzerinde kulak kalıbı uygulaması yapıldı.

İşitme cihazı uygulamasında kulak kalıbının doğru alınmış olması çok önemlidir. Odyolog Adem TOPAL, kulak kalıbı alınması ile ilgili püf noktaları öğrencilerimiz ile paylaştı. Kulak kalıbı türlerini gösterdi ve hangi yaş grubunda ve hasta profilinde hangi kalıp çeşidi kullanılması gerektiğinden bahsetti. Son olarak örnek bir işitme cihazı fitting programı gösterildi.

Odyoloji bölümünün düzenlediği “KULAK KALIBI VE İŞİTME CİHAZI UYGULAMALARI” adlı seminer etkinliğinin sonuna gelirken Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Selva ZEREN, Bölüm Öğretim elemanlarımızdan Öğr. Gör. Ayşe ÖZER,  Bölüm araştırma görevlilerimiz Arş. Gör. Çağla TÜRK, Arş. Gör. Azize KÖSEOĞLU ve öğrencilerimiz konuşmacımız Odyolog Adem TOPAL’a teşekkürlerini sundular. öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından verimli geçen etkinlik sona erdi.