Sağlık Bilimleri Fakültesi - sbf@gelisim.edu.tr

Odyoloji








 “İşitme Cihazı Sektöründe Merak Edilenler” Etkinliği


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Kulübü tarafından “İşitme Cihazı Sektöründe Merak Edilenler” konulu etkinlik düzenlendi.


 
Etkinliğe konuşmacı olarak Ody. Önder Paksoy katıldı. Etkinliğimizin moderatörü Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Kulübü üyelerinden Özgü Akçap açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Etkinlik Ody. Önder Paksoy’un İşitme Cihaz Sektörü hakkında öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlamasıyla verimli bir şekilde devam etti.
 
Ody. Önder Paksoy, etkinliğimizin başlangıcında kendinden bahsedip bu sektöre nasıl başladığını ve karar aşamalarını paylaştı. Öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan biri olan “Mezun olunca işitme cihaz merkezi nasıl açılır?” sorusuna cevabında mezun olduktan hemen sonra işitme cihazı merkezi açılmaması gerektiğini, bireylerin her aşamada kendilerini geliştirmesi gerektiğini, araştırmacı olmalarını, kurslara gidip yeterli seviyede stajlar yapıp alanlarında kendilerini geliştirmelerini, yeterli düzeye geldiğini düşündüklerinde ise deneyimli kişilerden destek alarak bu sektöre adım atmaları gerektiğini söyledi. “Her yol çok çalışmaktan geçer.” sözlerine ise vurgu yaptı.
 
Ody. Önder Paksoy, sorulan sorulara verdiği cevaplarda, başarılı olmanın ve  işi doğru yapmak için çalışmanın, çabalamanın, 1.sınıfta başlanması gerektiği üzerinde durdu. Sürekli okumanın, araştırmanın uygulama üzerinde çok faydalı olduğunu söyledi. “Bizler odyologuz ve makale okumadan öğrenmeden ilerleyemeyiz” dedi.
 
Ody. Önder Paksoy, “Cihaz sektörüne ilk adım attığınız aşamadan geldiğiniz aşamaya kadar olan süreçte düşünceleriniz pozitif ya da negatif yönde değişti mi?” sorusuna ise tüm içtenliğiyle verdiği cevapta her zaman bölümüne ve işine pozitif yönde baktığını söyledi. Bu şekilde daha iyi işler başardığını ve başarmakta olduğunu belirtti. Sektöre ilk adım attığı günlerden bu yana her zaman kendini geliştirdiğini ve hala geliştirmekte olduğunu, hiçbir zaman tam anlamıyla oldum denmemesi gerektiğini; okudukça, öğrendikçe her gün yeni bilgilere bir yenisinin daha eklendiğini sözlerine ekledi.
 
Ody. Önder Paksoy, öğrencilerimizden gelen “Pediatrik grup cihazlandırması için özel bir yol izleniyor mu?” sorusunun cevabını verirken bu durumun kendisi için çok önemli olduğunu belirtti. Çocuk hastaya ve beraberinde aileye özenle yaklaştığını belirtti. Pediatrik hastaların işitme cihazı sektöründe hassas bir alan olduğunu yineledi.
 
Ody. Önder Paksoy, yurt dışında Odyoloji bölümüyle ilgili gelen soru karşısında verdiği cevapta her bölümde olduğu gibi odyoloji bölümü için de yabancı dilin önemini vurguladı. Öğrencilerin öncelikle ülkemiz sınırlarında bölümlerini ve kendilerini geliştirip güzel işler başarmasını öneren Ody. Önder Paksoy sözlerinin sonuna gelirken yine önceliğin Türkiye’ye verilmesi gerektiğini öncelikle öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini daha doğru bulduğunu dile getirdi.
 
Odyoloji Kulübü’nün düzenlediği bu etkinlikte kulüp üyemiz ve etkinliğimizin moderatörü Özgü Akçap, Ody. Önder Paksoy’a katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu. Böylelikle katılım sağlayan tüm öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından verimli geçen etkinliğimiz sona erdi.