Odyoloji

“Erasmus ve Odyoloji” Etkinliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Kulübü tarafından 2017 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden mezun olan Odyolog Ali Kaan Dalak ile 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Gününde “Erasmus ve Odyoloji” adlı söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlik, 3 Mart 2021 tarihinde saat 20.00– 21.00 arasında, Google Meet üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

Odyolog Ali Kaan Dalak, “Erasmus stajı yapmaya nasıl karar verdiniz?” sorusunu “Odyoloji ülkemizde yeni bir bölümdü ve avantajlarını kullanmalıyım diye düşündüm. İşimle ilgili yurtdışı olanaklarını görmek istedim.” şeklinde cevapladı.

“Erasmus stajını nasıl ayarladınız? Tavsiyeleriniz nelerdir?” sorusunu ise şu şekilde açıkladı :

“Medikal alanda çalışmak istiyordum. Türkiye’de staj yaptığım yer medikal bir firmaydı ve Erasmus stajımı bulmama yardımcı oldular. Odyolojinin hangi alanında çalışmak istediğinize karar verdikten sonra iş bağlantılarının yapıldığı sosyal medya platformunu kullanarak alandaki insanlarla iletişim kurmanızı öneriyorum.”

Odyoloji bölüm öğrencilerimizden ve sosyal medyadan sorulan sorulardan bir diğeri: “Erasmus stajını kazanana kadar olan süreç nasıldı?” oldu.

Odyolog Ali Kaan Dalak bu soruyu, “Yazılı sınava girdik ve mülakat gerçekleştirdik. En kolayı kazanmaktı diyebilirim.” diyerek cevaplandırdı.

Öğrencilerin merak ettiği diğer bir konu ise Dalak’ın neden İtalya’yı tercih ettiğiydi. Dalak bunun zorunlu bir seçim olduğunu ama çok memnun kaldığını ifade etti.

Erasmus staj sürecinin nasıl geçtiğine dair soruya ise, “Workshoplar düzenledik. Vestibüler alanında çalışan hocaları çağırdık. Enstrumantasyon kalibrasyonun nasıl yapıldığını öğrendim.” diyerek verimli geçtiğini belirtti.

Odyolog Ali Kaan Dalak, Erasmus stajında yaşadığı en ilginç anıları olan bisiklet kazasını ve kaybolma korkusu sonrası ev arkadaşıyla karşılaşıp sarılmasını anlatarak katılımcıları gülümsetti.

Erasmus stajında konaklama için “Interrail Türkiye sayfasının alt grupları var. Erasmusrail onlardan biri ve ben de bu sayfada Erasmus hareketliliği ile staj hakkı kazandığımı ve kalacak yer aradığımı belirten bir ilan oluşturdum.” diyerek öneride bulundu.

Öğrencilerden gelen “Erasmus için ne gereklidir? sorusuna Dalak, “İngilizce bilmek ve “Tek başıma başka bir ülkede yapabilir miyim?” sorusuna cevap vermek gerekiyor.” dedi.

Yabancı dil ile ilgili sorularını ise, “İngilizce’ye hep ilgim vardı. Özel bir kursa gitmedim. Yabancı diziler izledim. Orada İtalyanca öğrenmedim, staj yaptığım firmada da, evde de İngilizce iletişim kurduk.” şeklinde cevaplandırdı.

“İtalya dışında hangi ülke tercih edilebilir?” sorusuna, Dalak “Danimarka tercih edilebilir birçok firmanın genel merkezi orada. Almanya da olabilir.” önerisinde bulundu.

Dalak, önerilerinde sosyal medya araçlarıyla motivasyon mektubu yazarak öğrencilerin kurmak istediği bağlantılara ulaşabileceğini yineledi.

Moderatörlüğünü Odyoloji bölüm öğrencisi Çağla Ruşen Kısa’nın yaptığı etkinliğe İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren, Araştırma Görevlileri Ody. Çağla Türk ve Ody. Azize Köseoğlu, bölüm hocalarımızdan Öğr. Gör. Seda Keten, bölümümüz öğrencilerinin yanı sıra farklı okul ve bölümlerden konuyla ilgilenen meslek mensupları da katılım sağladı.

Odyoloji bölüm öğrencilerinin ilgiyle ve merakla dinlediği söyleşi sonunda Odyolog Ali Kaan Dalak’a hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından gelen teşekkürler ile etkinlik sona erdi.