Odyoloji

Üniversite ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Sağladığı Olanaklar Nelerdir? (Bölüm 2)

Yabancı Dil Eğitimi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkçe programlarda eğitim gören öğrencilerin yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmelerini önemsemektedir. Öğrenciler yabancı dil kurslarını tamamladıktan sonra, YDS veya YÖKDİL sınavlarına girerek en az 70 puan almaları durumunda, ödedikleri kurs ücretleri üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca yurt dışına dil eğitimi için kendi imkanları ile gidecek olan öğrencilerimizin gidiş-dönüş uçak bilet ücretleri de üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır.

Klinik Çalışma ve Uygulama

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, eğitim hayatları boyunca edindikleri teorik bilgileri uygulamaya geçirmek, iş ve takım çalışması deneyimi kazanmak ve kurum ve firmaların işleyiş ve faaliyetlerini öğrenmek amacıyla klinik çalışma ve uygulama yapmaktadırlar.
Odyoloji bölümü öğrencilerinin üniversitemizin yönlendirmesiyle klinik çalışma yapma imkânı buldukları alanlar arasında işitme cihazı firmaları, rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, devlet ve özel hastaneler ile klinikler sayılabilir.

Kütüphane Hizmeti

İstanbul Gelişim Üniversitesi Kütüphaneleri; Merkez Kütüphane, Sanat-Mühendislik Kütüphanesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu Kütüphanesi olarak dört farklı yerleşkede öğrencilerimize hizmet vermektedir. Kütüphanelerimizde basılı ve elektronik olmak üzere çok fazla sayıda materyal bulunmaktadır. Bütün kütüphanelerimizde kablosuz internet imkânı ve gelişmiş bilgisayar salonları bulunmaktadır. Öğrencilerimize, akademisyen ve idari personellerimize, internet bağlantılı bilgisayarlarda veya kablosuz internet yoluyla konularıyla ilgili araştırma yapma olanağı sağlanmaktadır.

Laboratuvar

İstanbul Gelişim Üniversitesi, öğrencilere öğrenmenin farklı ve heyecan verici yollarını keşfetme olanağı sağlamaktadır. Odyoloji bölüm derslerinde verilen teorik bilgilerin uygulamasını yapmak amacı ile yüksek teknolojik olanaklara sahip bir laboratuvar geliştirilmiştir.

Kafeterya Hizmeti

İstanbul Gelişim Üniversitesi yemekhanesi, kantinleri ve kafeteryaları, kaliteli ürünlerle, günlük kalori ihtiyacını göz önünde bulundurarak öğrencilerimize hizmet vermektedir. Tüm beslenme noktaları üniversite yönetimi tarafından temizlik, hijyen koşullarına uygunluk ve fiyat dengesi açısından sürekli denetlenmektedir.