Odyoloji

Odyolojide Maskeleme Eğitimi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Kulübü tarafından “Levent Küfeciler ile Odyolojide Maskeleme Eğitimi” adlı etkinlik gerçekleştirildi. 25 Mart 2021 tarihinde saat 19.00 – 20.00 arasında çevrimiçi gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Etkinlikte maksimum katılımcı sayısına ulaşıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Kulübü üyelerinden öğrencimiz Sevinç Aymergen’in moderatörlüğünü yaptığı etkinliğimizin açılış konuşmasını, Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren gerçekleştirdi ve sözü Uzman Odyolog Levent Küfeciler’e bıraktı.

Birçok öğrencinin zor ve karışık bir konu olarak gördüğü Odyolojide maskelemeden korkulmaması gerektiğini ve öğrencilerine ilk öğrettiği konulardan birininin bu olduğunu söyleyen Levent Küfeciler sunumuna maskeleme ile ilgili temel kavramları açıklayarak başladı.

Maskeleme kriterlerinini açıklayan Levent Küfeciler, maskelemede kullanılan gürültü çeşitleri, oklüzyon etkisi, SAL testi, konuşma odyometrisinde maskeleme ve maskeleme ikilemi konuları için açıklamalarda bulundu.

Etkinliğe İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Bölüm Başkanı, Bölüm Başkan Yardımcısı, Araştırma Görevlileri, diğer bölümlerden Hocalarımız, bölümümüz yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin yanı sıra farklı okul ve kurumlardan konu ile ilgili kişiler katıldı.

Odyoloji bölüm öğrencilerinin ilgiyle ve merakla dinlediği sunum sonunda değerli Uzman Odyolog Levent Küfeciler’e , hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından gelen teşekkürler ile etkinlik sona erdi.