Odyoloji

Odyoloji Bölümünün Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

Odyoloji, işitme ve denge bozukluklarının tanılanması ve rehabilitasyonunun sağlanması, tanısı konulan bu bozuklukların önlenmesi ile ilgilenen bir disiplindir.

Odyoloji bölümü ise işitme ve denge kayıplarının erken tanınması ve uygun tedavinin rehabilitatif yaklaşımla gerçekleştirilmesinde yetkin bireyler yetiştiren bölümdür. Odyoloji eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Odyolog” unvanı verilir. Odyolog, bireylerin sağaltımında multidisipliner bir ekibin vazgeçilmez bir parçası olarak görev yapabileceği gibi bireysel olarak da insan sağlığına katkı sunmaktadır.

Odyoloji Bilimi göreceli olarak yeni bir bilim dalıdır. Bu nedenle özel ve kamu kurumlarında odyolog olarak çalışmak için geniş olanaklar mevcuttur. Yeni bir bilim dalı olmasına karşın odyoloji alanında yüksek lisans ve doktora yapma olanağı bulunmaktadır.

Odyoloji Bölümü eğitim akreditasyonunu tamamlamıştır. Eğitim akreditasyonu, müfredatın periyodik olarak güncellenmesi, eğitim süreçlerine öğrencilerin dahil edilmesi ve sürekli görüşlerinin alınmasını gerektirmektedir.

Odyoloji bölümü ve odyoloji öğrencilerinin uyumlu çalışabilmesi sonucunda bölümümüzden her yıl çok sayıda yerli ve yabancı yayın üretilmektedir. Ayrıca halen yürütülmekte olan bilimsel araştırma projeleri bulunmaktadır.

Üniversitemizde 2019-2020 eğitim yılı, güz yarıyılında, ilk dönem Odyoloji Yüksek Lisans öğrencileri eğitimlerine başlamışlardır. Tezli yüksek lisans programının bulunması özellikle akademik alanda ilerlemek isteyen öğrenciler için önemli bir katkı sağlamaktadır.

Fakültemiz bünyesinde görev yapan ve aynı zamanda işitme ve denge bozuklukları olan bireylerle çalışan yetkin uzman kadromuz, hem teorik hem de uygulama alanında öğrencilerimize yol göstermek için çalışmaktadır.