Odyoloji

Odyoloji Bölümü Tercih Edildiğinde Elde Edilecek Kazanımlar Nelerdir?

Odyoloji lisans eğitiminde, son gelişmeler de dahil olmak üzere Odyoloji' deki profesyonel uygulama anlayışı ve Odyoloji için geçerli araştırma ilke ve yöntemleri hakkında eğitim verilir.

İşitme kaybı ve denge bozuklukları olan bireylere rehberlik yapılması, tanı konması;  işitme kaybı olan bireylerin işitme cihazı ve implant uygulamalarının yapılması, takibi ile ihtiyaç ve sorunlar için yeni cihazlar ve implantlar geliştirilmesi odyoloji eğitiminin temel konuları arasındadır.

Odyoloji eğitiminin sağladıkları, odyoloji ve dil konuşma bozukluklarında lisansüstü çalışmalar için ön şart olan lisans eğitimi, insan iletişimi ve iletişim bozukluklarını anlamak için bilimsel ve teorik çerçeveler, yaşam boyu iletişim bozuklukları üzerine bakış açıları kazanımıdır.

Buna ek olarak daha sonrasında yüksek lisans derecesi ile, farklı kültürel, dilsel, sosyal ve ekonomik geçmişlerden gelen iletişim bozuklukları ile ilgili çalışmalar yapılması mümkün olabilir. Bu çalışmalar; tıbbi alanlar (hastaneler), okullar, özel muayenehaneler, toplum ve üniversite klinikleri, uzun süreli bakım tesisleri ve endüstriyel alanlarda yapılabilmektedir.