Odyoloji

Odyoloji Bölümü Ders İçerikleri Nasıldır?

Odyoloji bölümünde öğrencilerimize mesleki bilgi ve beceriyi kazandırmaya yönelik sistematik bir mesleki eğitim verilmektedir.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2013 yılından bu yana eğitim-öğretime devam eden Odyoloji Bölümünün ilk yılında temel ve mesleki giriş dersleri bulunmaktadır. Anatomi, Fizyoloji, Nöroanatomi, Nörofizyoloji gibi Sağlık Bilimleri içerisinde ortak verilen derslerin yanı sıra Ses Fiziği ve Akustik ve Psikoloji gibi temel dersler ile birlikte Temel Odyoloji dersi ile Odyoloji alanına giriş yapılmaktadır. Burada öğrencilerimize mesleki bir temel oluşturulması hedeflenmektedir.

2. ve 3. yıllarda odyolojik ve vestibüler testler, hastalıkların tanılanması, rehabilitasyonu ve tedavisine yönelik eğitim verilmektedir. İşitme Ölçümünde Test Yöntemleri, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, İşitme Tarama Programları, İşitme Cihazlarına Giriş, Rehabilitatif Odyoloji, Pediatrik Odyoloji, Vestibüler Rehabilitasyon, İşitsel Terapi Teknikleri ve Uygulama Prensipleri gibi derslerimiz mevcuttur.

Öğrencilerimiz 2. Sınıfın yaz döneminde staj imkanı bulmaktadır. Lisans eğitiminin 4. yılında ise öğrencilerimize üç yıl boyunca öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı buldukları klinik uygulama eğitimi verilecek ve kamu hastanelerine, özel hastane ve merkezlerde, işitme cihazı merkezlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde 3 tam gün mesleki uygulama yapma fırsatı sunulmaktadır.