Odyoloji

Engelli birey ve engelli birey bakımı üstlenen kadınların yetenekleri desteklenecek

Engelli birey ve engelli birey bakımını üstlenen kadınlara yönelik hayata geçirilen Avrupa Birliği (AB) projesinin uluslararası açılış toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Koordinatörlüğünü İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin üstlendiği proje kapsamında, engelli ve evde engelli bireylerin bakımını üstlenen kadınların yetenekleri desteklenirken, psikososyal ve ekonomik bağımsızlıklarını sağlamaya yönelik de çalışmalar yürütülecek.

Projenin amaçlarının ve beklenen etkilerinin tanıtıldığı toplantı ile ilgili Melike Çetin şöyle konuştu.

“Özellikle kriz dönemlerinde hem bedensel engelli kadınların hem de aile içinde engelli bireylere bakım veren kadınların evde yaşadıkları psiko-sosyal sıkıntıları tespit ederek ruh sağlığı durumlarının iyileştirilmesine ve iyilik hallerinin geliştirilmesine yardımcı olacağız.”

Haberin devamına ulaşmak için
tıklayınız.