Hemşirelik

Hemşireler Günü Kapsamında “Bizim Hemşirelerimiz Bizim Geleceğimiz” Etkinliği Gerçekleşti

Hemşireler günü kapsamında Hemşirelik (Türkçe – İngilizce) Bölümü, Hemşirelik Kulübü, Müzik Kulübü ve Dans Kulübünün düzenlediği “Bizim Hemşirelerimiz Bizim Geleceğimiz” etkinliği 22.05.2023 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı’nın katılımıyla Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. A. Mücella Soydan’ın etkinliğin anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etmiştir.

Öğr. Gör. A. Mücella Soydan, “Pandeminin ardından 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi yaşanmıştır. Bu felaket sonunda en son verilere göre 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetmiştir. THD başta olmak üzere çeşitli organizasyonlar kapsamında birçok meslektaşımız halen aktif olarak bu bölgelerde çalışmaya devam etmektedirler.

Yaşayanları ve kaybettiklerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN - International Council of Nurses) her yıl bir tema belirlemektedir. ICN 2023 yılı teması ise “Hemşirelerimiz. Geleceğimiz.”dir.

Hemşirelerin, sağlık profesyonelleri arasında büyük bir çoğunluğa sahip olmaları ve sağlık hizmetlerinin geleceğinin planlanmasında etkili rol alabilecekleri göz önünde bulundurulması gereken önemli bir konudur.”
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimine devam eden ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde eğitim hemşireliği yapan Duygu Kiyak konuşmasında; “Eğitim hemşiresi olarak amacımız, sağlık personelinin eğitimlerini planlamak, bu hizmetleri koordine etmek ve raporlanmasını sağlamaktır. Eğitim hemşireleri, hastaneye başlayan tüm personellerin oryantasyon eğitimi planlar, yıllık eğitim planı oluşturur ve koordine eder, yetişkin eğitimi, sunum teknikleri ile ilgili eğitimler verir, eğitim bitiminde eğitim ve eğiticinin değerlendirmelerini yapar.” diyerek eğitim hemşiresinin görevlerine dair paylaşımlarda bulundu.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım hemşireliği yapan ve yüksek lisans eğitimine devam eden Sema Nurkalem konuşmasında; “yoğun bakım hemşiresi, hayatı tehdit edici sorunları olan hastaların tanılamasını gerçekleştirmek, hastaları sürekli gözlemlemek, ileri yoğun bakım ve tedavileri uygulamak, koruyucu, yeniden sağlığa kavuşturacak ve rehabilite edecek girişimleri uygulamaktan sorumlu hemşiredir” diyerek yoğun bakım hemşiresinin görevlerini öğrencilerimize aktarmıştır.

Dans Kulübü Başkanı Yağızhan Görücü’nün hazırladığı zeybek gösterisi sonrasında İGÜ Müzik Kulübü performans sergilemiştir.

Katılımcılara plaketlerini takdim eden İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin konuşmalarında; sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan değerli hemşirelerimizin Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftasını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” diyerek etkinliği sonlandırmıştır.