Ergoterapi

“Muhasebe alanında çalışanlar, yapay zekânın değişim rüzgârından faydalanmalı!”

Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte, yapay zekâ hayatın her alanında varlığını ortaya koyuyor. Birçok avantajının yanında, dezavantajları da konuşulan yapay zekâ uygulamalarının birçok meslek grubunu nasıl etkileyeceği de merak konusu hâline geldi. Değişimlerden etkilenen mesleklerden birinin muhasebe meslek mensupları olduğunu belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Ekonomi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ali Özbek, “Muhasebe meslek mensuplarının, mesleklerini icra ederken ve stratejilerini tasarlarken yapay zekânın nimetlerinden faydalanmaları gerekiyor. Pek çok meslekte olduğu gibi muhasebe alanında da dijital ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek, tercih olmaktan öte artık bir zorunluluk hâline geldi.” şeklinde ifade etti.

Haberin devamı için tıklayınız.