Ergoterapi

Hipoterapi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü ve Ergoterapi ve Toplumsal Rehabilitasyon Kulübü tarafından Erg. Ayşenur DEMİR ÖZAN’ın katılımıyla “Hipoterapi” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü ve Ergoterapi ve Toplumsal Rehabilitasyon kulübü tarafından 12 Mayıs 2022 tarihinde “Hipoterapi” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ergoterapist ve Hipoterapist Ayşenur DEMİR ÖZAN atın terapötik olarak kullanımı ve ergoterapide hipoterapinin kullanımı hakkında genel bilgileri öğrenciler ile paylaştı.
Ayşenur DEMİR ÖZAN terapi sürecinde atların kullanılmasının, fizyolojik, duyusal, duygusal, bilişsel ve sosyal faydalarından bahsetmiştir. Ek olarak atın yürüyüşünün; değişken, ritmik ve tekrar eden hareketler şeklinde olması, bireylerin denge ve kas kontrolünü geliştirmede önemli olduğunu vurgulamıştır.

Öğrenciler sunum sonunda Ayşenur DEMİR ÖZAN ile hipoterapinin Türkiye’deki geleceğine dair güncel durumlar hakkında tartışıp birlikte İstanbul’da hipoterapi ekibi kurulma sürecinde rol alacaklarını belirttiler.

Öğr. Gör. M. Ferit AKKURT ve Arş. Gör. Selen AYDÖNER misafirimize plaketini takdim ederek, yaptığı sunum ve paylaştığı önemli bilgiler için teşekkürlerini sunmasıyla etkinlik sona erdi.