Ergoterapi

Adli Vakalarla Ergoterapi Konulu Söyleşi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Ergoterapi Kulübü tarafından 'Adli Vakalarda Ergoterapi' konulu söyleşi online olarak gerçekleştirildi.

04.05.2021 20.30 tarihli Adli Vakalarla Ergoterapi adlı söyleşide Adli vakaların kaç bölümde incelendiği hastaların kademelere göre nasıl sınıflandırıldığı Ergoterapistlerin bu alanda neler yapabileceği üzerine konuşuldu.

Misafir konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Yaran konuya dair bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaştı.

Katılımcıların soruları üzerine kaç çeşit model uygulanabileceği, hastaların boş zaman aktivitelerini kitap okumayla değerlendirdiğini fakat bunun aktiviteden ziyade zaman geçirmek olduğunu, hasta suç mahremiyetini suçunu itiraf etse dahi kanıt olmadığı için paylaşılmadığını, hastanın isteklerine göre nasıl bir tedavi süreci oluşturulabileceği, öncelikten ziyade isteklerin göz önüne alınması gerektiğini, grup terapisinin olumlu etkilerini, olumlu sonuçlanan tedavilerde tekrar cezaevine girme sıklığını  cevaplanarak merak edilen sorulara cevap bulundu.

Adli vakaların kaç bölümde incelendiği hastaların kademelere göre nasıl sınıflandırıldığı (açık cezaevi, kapalı cezaevi, psikiyatri hastaneleri) Ergoterapistlerin bu alanda neler yapabileceğini , Ergoterapistler hastalarla iletişim kurarken iletişim ve üslubunda nasıl tavır takınması gerektiği üzerine konuşuldu.