Ergoterapi

27 Ekim Dünya Ergoterapi Günü Coşkuyla Kutlandı

Dünya Ergoterapistleri Federasyonu WFOT (Worl Federation of Occupational Therapists) öncülüğünde Dünya Ergoterapi ilk defa 27 Ekim 2010'da kutlanmaya başlanmıştır. Bu tarihten itibaren 27 Ekim, Ergoterapinin tanıtılması ve kutlanılması için önemli bir tarih haline gelmiştir. Ülkemizde de 27 Ekim, Dünya Ergoterapistler Günü olarak kutlanmaktadır. Ergoterapi Bölümü öğrencileri ve ergoterapistler, ergoterapi mesleğini tanıtmak ve mesleki günleri kutlamak adına çeşitli etlinlikler düzenlemektedir.

Üniversitemizde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat MUTUŞ, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel BARUT ve Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Berrak DUMLUPINAR’ın katılımı ile bir araya gelinerek pasta kesildi.

wfot 1

Ergoterapi bölümü öğrencileri bu özel günde klinik uygulamalarında sıklıkla kullandıkları Pegboard, Wilbarger Fırçası ve Pinçmetre gibi araçların günlük yaşamdaki önemini vurgulayarak misafirlerle birlikte deneyimlediler. Daha sonra uygulanan araçlarda en iyi performansı gösteren misafirlere birbirinden farklı hediyeler armağan edildi. Ergoterapi bölümü öğrencileri bu özel günde kaynaşarak çalışma alanları ve mesleğin geleceğine dair bilgi alışverişinde bulundular.
wfot 3.      wfot 2