Dil ve Konuşma Terapisi

Kronik hastalıklar da dâhil birçok rahatsızlığın etkilerini hafifletiyor: Propolis

Mevsim geçişleri ile birlikte etkisini daha da artıran gribal enfeksiyonlara karşı kullanılan ilaçların yanı sıra doğal takviyelere olan ilgi de oldukça büyük. Beslenme Uzmanı Arş. Gör. Hande Nur Onur Öztürk, kronik hastalıklar da dâhil olmak üzere birçok hastalıkta iyileşme süresini hızlandırması ile bilinen propolis ürünlerinin etkilerini değerlendirdi.

Solunum yolu enfeksiyonları, diyabet, gribal enfeksiyon vb. pek çok hastalıkta tedavi yaklaşımı geliştirmek üzere kullanılan propolis, birçok rahatsızlığın belirtisini hafifletmek için de kullanılıyor. Özellikle ağırlık kaybı sırasında vücut için gerekli olan antioksidanları sağlaması için destek ürün olarak kullanılabileceğini de belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme Uzmanı Hande Nur Onur Öztürk propolisin dikkatli kullanılmadığı durumlarda alerjiye sebep olabileceğinin altını çizdi.

Haberin detayı için tıklayınız.